marți, 3 august 2010

Strategie "zero deseuri" in Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii a anuntat o strategie ambitioasa de revizuire a politicilor de management ale deseurilor din Anglia, avand ca tinta eliminarea totala a deseurilor care astazi ajung la groapa de gunoi.

Pricipalul obiectiv anuntat de Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Zone Rurale (DEFRA) este intarirea politicilor care incurajeaza reducerea cantitatilor de deseuri, in special prin reciclare si refolosire. Modificarile la nivel de politici si legislatie vor fi aplicate dupa efectuarea unui studiu care va incerca sa determine in ce mod noile politici pe deseuri vor afecta comunitatile, gospodariile si afacerile.

"Suntem hotarati sa adoptam o economie care sa tinda catre obiectivul zero deseuri, pentru ca acest lucru are sens si pentru mediu, si pentru economie", a declarat ieri ministrul britanic al Mediului, Caroline Spelman. "Reducerea cantitatii de deseuri trebuie sa fie cat mai la indemana pentru oameni, ar trebui sa se produca prin incurajare, si nu prin amenzi, prin bun simt, si nu prin coercitie", a mai spus aceasta.

Viziunea "zero deseuri" pentru Anglia include stabilirea unei valori pentru toate resursele, transformand toate deseurile intr-o resursa si trimitand cat mai putine gunoaie la groapa.

Strategia de revizuire a politicilor de management al deseurilor va atrage implicarea tuturor locuitorilor Angliei, de la simpli cetateni si pana la oameni de afaceri sau oficiali locali.

Principalele imbunatatiri vor viza modul in care sunt colectate deseurile gospodariilor si companiilor, cum sunt sortate si reciclate acestea, modul in care guvernul poate colabora cu autoritatile locale pentru a mari eficienta sistemului, cele mai bune metode de incurajare a populatiei, companiilor si comunitatilor pentru a produce mai putine deseuri si de a recicla mai mult, dar si infrastructura necesara pentru implementarea noilor solutii de reciclare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu