duminică, 29 august 2010

Australian Capital Territory vrea sa-si neutralizeze emisiile pana in 2060

Reprezentantii celei mai mici zone din Australia cu conducere guvernamentala proprie, Australian Capital Territory (ACT), au anuntat ca intentioneaza sa modifice legislatia privind emisiile de gaze cu efect de sera cu scopul de a-si neutraliza emisiile de carbon pana in 2060.

Potrivit ministrului Mediului al ACT, Simon Corbell, guvernul se va concentra pe reducerea emisiilor, cresterea capacitatii de energie regenerabila si a eficientei energetice in sectorul economic si in locuinte.

Obiectivul ACT este de a reduce emisiile de carbon cu 40%, fata de nivelul inregistrat in 1990, pana in anul 2020. Reducerea nivelului de emisii ar trebui sa ajunga la 80% pana in 2050, urmand ca in 2060 sa ajunga la 100%, ceea ce ar face ca ACT, un teritoriu cu aproape 400.000 de locuitori, sa devina neutru din punct de vedere al emisiilor.

Decizia guvernului din ACT vine dupa ce voturile obtinute de Partidul verde din Australia la alegerile de saptamana trecuta s-au dublat, ajungand la 12%, reflectand nemultumirea publica fata de esecul laburistilor de a-si respecta angajamentul asumat in 2007 privind combaterea schimbarilor climatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu