sâmbătă, 7 august 2010

Parcurile nationale rusesti, cuprinse de flacari


Din cauza temperaturilor ridicate, 15 parcuri nationale din Rusia au fost cuprinse de flacari, informeaza “Earth Times”.

Pana acum, 52 de persoane si-au pierdut viata in incendii, cateva sute au fost ranite, iar mii de oameni au ramas fara locuinta, au anuntat autoritatile de la Moscova. Capitala Rusiei este acoperita de fum provenit din numeroasele incendii izbucnite, iar in unele locuri vizibilitatea a scazut sub 100 de metri.

Autoritatile au sfatuit populatia sa petreaca pe cat de putin timp posibil afara. Meciurile de fotbal din campionatul rusesc care ar fi trebuit sa aiba loc weekendul acesta au fost amanate.

Vizibilitatea scazuta a facut primele victime vineri, cand patru persoane si-au pierdut viata intr-un accident rutier.

Sute de mii de pompieri se lupta cu flacarile in intreaga tara. Polonia a trimis deja 160 de pompieri in Rusia, iar administratia de la Moscova urmeaza sa dea un raspuns Germaniei referitor la o oferta de ajutor similara.

Rusia centrala si de vest se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 30 de ani si cu cea mai calduroasa vara din istoria celor 130 de ani, de cand exista date referitoare la temperaturi. Recolta agricola de anul acesta era deja afectata, insa incendiile au reusit sa distruga campuri intregi cultivate cu grau si alte cereale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu