marți, 31 august 2010

Generatoare cu panouri solare, solutie pentru satele neelectrificate


Zonele care nu nu sunt conectate la reteaua nationala de electricitate ar putea beneficia de curent electric cu ajutorul unor sisteme bazate pe surse regenerabile, proiectate de Nokia Siemens Networks. Solutiile oferite de companie sunt destinate in special zonelor rurale sau inaccesibile, unde alimentarea cu energie lipseste sau functioneaza deficitar.

”La sistemele bazate pe generatoare integram alte tehnologii pentru a obtine energie, folosind surse precum cea solara sau eoliana, ceea ce conduce la o reducere a cheltuielilor de mentenanta si a consumului de combustibil fosil cu pana la 60%”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Cristian Irimia, senior solutions consultant in cadrul Nokia Siemens Networks.

Potrivit reprezentantilor companiei, in Romania tehnologia ar putea fi folosita cu succes in multe zone de munte sau din Delta Dunarii care nu beneficiaza in prezent de electricitate, din cauza costurilor mari de conectare.

”In Romania exista 500-600 de zone care folosesc generatoare pentru a obtine curent electric. Integrarea panourilor solare sau a turbinelor eoliene ar conduce la o reducere a consumului generatorului de aproximativ 2.000 litri de combustibil pe an, la care se adauga o reducere a poluarii cu cinci tone de emisii pe an”, a explicat Dragos Chivu, country manager la Nokia Siemens Networks .

Cantitatea de emisii, cu cinci tone mai mica

Solutia pentru zonele fara retele electrice se aplica in general in acele zone unde nu exista deloc retele de electricitate. Acestea se afla de obicei in arii rurale, pe varfuri de deal, pe insule sau in zone indepartate, cu o densitate redusa a populatiei.

Prin intermediul solutiei de control al energiei verzi, Nokia Siemens Networks creeaza o interfata care conecteaza toate sursele de energie, inclusiv retea, baterie, generator, sistem solar si sistem de turbine eoliene. Acestea gestioneaza in mod inteligent procesul de incarcare si descarcare a bateriei, facand economii importante la combustibil.

Portofoliul Energy Solutions furnizat de Nokia Siemens Networks consta in sase elemente: modernizarea retelei electrice, solutii pentru zonele fara retele electrice, solutii pentru zone cu retele electrice neperformante, consultanta privind eficienta energetica, controlul energiilor verzi si managementul cheltuielilor operationale cu energia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu