joi, 26 august 2010
Daewoo vrea sa intre pe piata eolienelor din Romania
Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., a doua companie navala la nivel mondial, intentioneaza sa obtina 30% din vanzari din energie eoliana, pana in anul 2020, fiind posibil sa construiasca echipamente si in Romania, potrivit Bloomberg.
In acest sens, Daewoo a cumparat anul trecut compania DeWind, pentru circa 50 de milioane de dolari, de la Composite Technology din California.
Compania a luat decizia de a spori investitiile in regenerabile in contextul in care ingrijorarea privind poluarea stimuleaza cererea de energie din surse alternative.
Productie de turbine la Mangalia
Daewoo intentioneaza sa construiasca parcuri eoliene in Europa si America de Nord, iar Koh a aratat ca grupul ar putea produce turbine si la santierul naval din Mangalia, in functie de cererea de pe piata europeana.
In 2012, vanzarile Daewoo de echipamente in domeniul energiei eoliene ar putea ajunge la 800 de milioane de dolari, a declarat directorul pentru strategie al grupului, Koh Young Youl, intr-un interviu acordat Bloomberg.
Daewoo se asteapta ca vanzarile de energie eoliana sa creasca de la 25 de milioane de dolari, suma inregistrata anul acesta, la noua miliarde de dolari in 2020, potrivit declaratiilor facute de seful departamentui de strategie, Koh Young Youl. Anul trecut, compania a obtinut 99% din venituri din constructia de nave si echipamente offshore.
”Este un obiectiv foarte ambitios si nu va fi usor sa-l atingem, insa potentialul acestei piete este mare, mai ales pentru ca exista un interes crescut pentru proiectele offshore, pe masura ce zonele disponibile pe uscat se imputineaza”, a declarat Koh.
Concurenta chinez
Daewoo fabrica deja turbine si ar putea totodata sa opereze parcuri eoliene, sa construiasca nave pentru instalarea de unitati eoliene marine si sa infiinteze o fabrica de generatoare in China, in vederea diversificarii operatiunilor.
Constructorii coreeni de nave se confrunta cu concurenta puternica din partea santierelor navale chinezesti.
Capacitatea de generare a energiei eoliene la nivel mondial ar putea creste cu 21% pe an, pana in 2014, potrivit Consiliului Mondial pentru Energia Eoliana.
”Intentionam sa avem capacitatea sa oferim servicii complete in sectorul energiei eoliene, de la fabricarea turbinelor si pana la operarea parcurilor”, a mai spus Koh.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu