duminică, 15 august 2010

Specialistii romani in tehnologii verzi, invitati in Norvegia


Specialistii romani in tehnologii eco-inovatoare au ocazia sa mearga in perioada 20-24 septembrie in Norvegia pentru un schimb de experienta, in cadrul proiectului ECOEMERGE derulat Ministerul Mediului si Padurilor si Guvernul Norvegiei.

O delegatie formata din reprezentanti ai unor companii si institute de cercetare din Romania, cu performante in dezvoltarea si aplicarea tehnologiilor eco-inovatoare se va intalni cu operatori economici cu activitate in domeniul tehnologiilor „curate”, cu universitati, centre de cercetare si institutii cu atributii in stimularea transferului tehnologic din tara partenera.

Delegatia romana va fi formata din zece specialisti. Candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, sa fie absolventi de studii superioare de lunga durata si sa aiba cunostinte foarte bune de limba engleza.
Dosarele de candidatura pot fi depuse pana la data de 18 august 2010, ora 12.00, la Registratura Ministerului Mediului si Padurilor.

Bani norvegieni pentru pietele ecologice din Romania

Ministerul Mediului si Padurilor a incheiat in luna aprilie 2009 un contract de finantare cu reprezentantul Guvernului Regatului Norvegiei, Innovation Norway, pentru implementarea proiectului “Dezvoltarea pietelor ecologice emergente din Romania” (ECOEMERGE). Finantarea este asigurata prin Programul Norvegian de Cooperare pentru Crestere Economica si Dezvoltare Durabila in Romania.

Scopul acestui proiect este de a crea un cadru integrat pentru dezvoltarea pietelor ecologice din Romania, imbunatatind legatura dintre sistemele de productie (prin eco-inovare si stimularea transferului tehnologic) si componenta de consum – prin stimularea consumului de tehnologii, produse si servicii ecologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu