Un studiu publicat recent de reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a analizat riscurile de scapari de dioxid de carbon din depozitele subterane, a ajuns la concluzia ca CO2 ramane captiv odata ce a fost injectat prin tehnologia captarii si stocarii carbonului (CCS). Concluziile subliniaza potentialul stocarii geologice a CO2 ca instrument sigur de lupta impotriva schimbarilor climatice.
Foto: meic.org
Studiul, al carui obiectiv a fost intelegerea mai buna a comportamentului dioxidului de carbon injectat in subteran, s-a bazat pe simulari de scapari potentiale si pe estimari ale capacitatilor de stocare ale acviferilor salini.
In timp ce simularile au aratat ca raman multe semne de intrebare in privinta estimarii capacitatilor de stocare, in privinta simularilor de scapari de dioxid de carbon, lucrurile sunt diferite. Potrivit rezultatelor, exista o anumita probabilitate de scapari. Totusi, cantitatea de CO2 care poate reveni in atmosfera este doar la nivelul unei fractiuni de procent din volumele totale de CO2 injectat. In plus, abia in decursul a mii de ani vor aparea scapari
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu