miercuri, 23 septembrie 2009

Australia trebuie să îşi asume angajamentul de reducere a emisiilor de carbon, asemeni SUA şi UE

Australia trebuie să se angajeze să reducă emisiile de dioxid de carbon, înainte de summitul din decembrie de la Copenhaga, la fel ca SUA şi UE, altfel riscă să slăbească un posibil acord climatic, a spus luni şeful panelului privind schimbările climatice al Naţiunilor Unite, potrivit Reuters.

Australia a anunţat luni amânarea cu un an - cu începere abia din iulie 2011 - adoptarea schimbărilor majore privind planurile de tranzacţionare a emisiilor de carbon, din cauza recesiunii economice.

“Dacă există chiar şi numai una sau două ţări dezvoltate care nu adoptă un angajament adecvat în acest domeniu, celelalte state vor fi afectate şi va fi imposibilă semnarea unui acord solid la Copenhaga”, a declarat pentru Reuters, într-un interviu telefonic, preşedintele panelului interguvernamental despre schimbările climatice, R.K. Pachauri.

Decizia Australiei de a amâna implementarea schemei de tranzacţionare a emisiilor de carbon urmează cererilor din partea mediului de afaceri referitoare la atenuarea regimului emisiilor de carbon, iar Pachauri consideră că, deşi asemenea presiuni pot apărea şi în alte state, ţările dezvoltate nu trebuie să-şi relaxeze poziţia adoptată cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

Pachauri a mai spus că, deocamdată, Europa se menţine fermă în păstrarea ţintelor angajate până în 2020, la fel şi SUA, angajamentul preşedintelui Obama de a lupta împotriva schimbărilor climatice fiind la fel de puternic, în pofida scăderii economiei americane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu