joi, 9 septembrie 2010

Ministerul Economiei incurajeaza proiectele Iberdrola


Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton s-a intalnit astazi cu presedintele companiei spaniole Iberdrola, Ignacio Galan, pentru a analiza perspectiva unor proiecte de investitii in Romania.

Reprezentantul companiei a prezentat activitatea companiei spaniole si proiectele aflate in derulare cu parteneri romani. De asemenea, Ignacio Galan a lansat noi propuneri de proiecte de investitii in domeniul producerii de energie din surse regenerabile.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a apreciat participarea companiei la proiectele energetice romanesti, cum ar fi cele de producere a energiei nucleare de la Cernavoda sau de producere a energiei eoliene.

Oportunitati pentru crearea de locuri de munca

In cadrul primei intalniri dintre autoritatile romane si reprezentantii Iberdrola, ministrul Ariton si-a exprimat disponibilitatea de a analiza oportunitatile prezentate in vederea continuarii proiectelor comune, cu atat mai mult cu cat Romania este interesata de atragerea investitiilor, care implica atat dezvoltarea sectorului energetic, cat si crearea de noi locuri de munca.

Iberdrola este cea mai mare companie energetica din Spania si a intrat pe piata energetica romaneasca in 2009, cand a anuntat planuri de dezvoltare a unor proiecte de productie de electricitate din surse eoliene de 1.600 MW. Compania are in vedere constructia a 50 de ferme eoliente intre anii 2011 si 2017.

De asemenea, Iberdrola este una dintre companiile care dezvolta, alaturi de statul roman, proiectul de constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, cu puteri de cate 720 MW fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu