vineri, 6 mai 2011

Studiu privind emisiile de CO2 din Romania, cu bani de la Banca Mondiala


Banca Mondiala va sprijini Romania pentru elaborarea unui studiu ce are ca scop reducerea emisiilor de carbon. Presedintele Bancii Mondiale, Philippe Le Houerou, a dat asigurari ministrului Mediului, Laszlo Borbely, ca institutia pe care o conduce va ajuta Romania sa realizeze sutiul necesar monitorizarii si reducerii emisiilor dupa un model polonez care este deja in implementare.

De asemenea, Banca Mondiala, prin reprezentantul sau, s-a oferit sa sprijine demersurile Romaniei privind analiza absorbtiei fondurilor europene.

Declaratiile au fost facute in cadrul vizitei in SUA a ministrului Laszlo Borbely, in calitate de presedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila.

O noua divizie Honeywell in Romania

In cadrul intalnirii cu Kate Adams si Sean O’Hollaren, vicepresedinti ai companiei Honeywell, ministrul Mediului si Padurilor a discutat despre proiectul infiintarii in Romania a celei de a treia divizii a companiei.

Honeywell este o organizatie americana aflata in topul 100 al celor mai puternice companii americane si se ocupa de inventarea si dezvoltarea tehnologiilor necesare gestiunii provocarilor globale, cum ar fi siguranta, securitatea si energia. Cu aproximativ 122 de mii de angajati in intreaga lume, dintre care mai mult de 19.000 ingineri si oameni de stiinta, Honeywell este prezenta in Romania cu 2 divizii: Automatizare si Control si Sisteme de Transport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu