joi, 5 mai 2011

Parc eolian, finalizat de Holrom in Tulcea, luna aceasta


Un parc eolian, in valoare de 21 milioane euro, va fi finalizat, luna aceasta, in Baia, judetul Tulcea, de compania Holrom Renewable Energy, informeaza Mediafax.

"Asteptam ultimele avize pentru a putea incepe sa furnizam curent", a declarat miercuri directorul general al Holrom, Andrei Danga, intr-o conferinta de presa organizata de UniCredit Leasing.

11 milioane euro din valoarea totala a proiectului de la Baia, cu o capacitate de 17 MW, vor fi acoperite de finantarea UniCredit Leasing.

Electricitate anuala pentru 14.000 de gospodarii

Parcul va avea o productie anuala 59.000 MWh de electricitate, care va asigura consumul pentru 14.000 de gospodarii.

Potrivit lui Danga, Holrom mai are in plan dezvoltarea a 12 proiecte, cu o putere totala de 120 MW.

La randul sau, directorul de vanzari al UniCredit Leasing, Dan Constantinescu, a declarat ca societatea intentioneaza sa finanteze inca doua proiecte eoliene in acest an.

UniCredit Leasing a finantat anul trecut proiecte in valoare totala de 226 milioane de euro. Potrivit societatii, piata totala de leasing s-a ridicat anul trecut la 1,1 miliarde de euro.

Holrom este una dintre cele doua companii cu care UniCredit a incheiat contracte de leasing pentru investitii in energie eoliana. Cealalta companie este Energy Rose Group, controlata de investitori israelieni, care opereaza in principal in Polonia si Romania.

Holrom Renewable Energy este detinuta de doua companii inregistrate in Cipru, RG Renovatio Group Limited (85%) si Eevelthisis Holdings Limited (15%).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu