miercuri, 4 noiembrie 2009

Angela Merkel: Schimbarile climatice sunt un nou "Zid al Berlinului"

Miercuri, 4 Noiembrie 2009 - 12:16 a|A
Discursul cancelarului german Angela Merkel in fata Congresului american a atras ovatiile parlamentarilor, cu exceptia partii despre urgenta schimbarilor climatice, informeaza cop15.dk.

"Nu avem timp de pierdut. Generatiile de astazi trebuie sa dovedeasca faptul ca pot sa faca fata provocarilor secolului XXI si ca sunt capabili sa darame zidurile de astazi", a aratat cancelarul german la aniversarea a 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Merkel a recunoscut ca un acord global pentru clima nu fi semnat in lipsa sprijinului Chinei si Indiei. Ea a invocat topirea ghetii de la Arctic si seceta ce afecteaza Africa pentru a sublinia urgenta problemelor de mediu.

Simultan cu apelul cancelarului german pentru limitarea emisiilor Statelor Unite, senatorii republicani boicotau negocierile pe tema pachetului de legi ce le reglementeaza.

Cu toate acestea, presedintele democrat Barack Obama si-a afirmat sprijinul pentru un acord global. "Statele Unite, Germania si alte tari din toata lumea incep sa recunoasca de ce este atat de important sa lucram impreuna pentru a preveni potentiala catastrofa ce poate rezulta in cazul in care incalzirea globala nu este stopata", a explicat Obama, ce s-a intalnit cu Angela Merkel la Casa Alba.

Discursul sustinut de cancelarul german in Congresul american a fost primul de la cel sustinut de Konrad Adenauer in 1957.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu