vineri, 3 iunie 2011

Romania clasata pe locul 21 intr-un top privind atractivitatea in energia regenerabila


Romania s-a clasat pe locul 21, urcand doua pozitii, in clasamentul celor mai atractive 35 de state in domeniul energiei regenerabile, realizat de compania de consultanta Ernst&Young, citat de Mediafax.

In raport se arata ca Romania a castigat un punct in indicele general pentru energie regenerabila, care a urcat astfel la 44 de puncte, in conditiile in care capacitatea instalata de energie eoliana se va dubla pana la sfarsitul acestui an, la 1 gigawatt.

Compania spaniola Iberdrola urmeaza sa construiasca in Romania cel mai mare parc eolian terestru la nivel mondial, care, dupa finalizare, va avea o capacitate de 1,5 gigawati. Parcul din Dobrogrea urmeaza sa fie construit in mai multe etape, in perioada 2011-2017.

In domeniul energiei eoliene, Romania a avansat sase pozitii in clasament, pe locul 18, iar in cazul energiei solare, tara noastra a coborat doua locuri, pe pozitia 24.

Intre tarile din sud-estul Europei, Grecia ocupa pozitia a 10-a, Polonia este pe 14, iar Bulgaria, intrata pentru prima oara in top, pe 32. Clasamentul este condus de China, Statele Unite si India.

Potrivit raportului, ultimele cateva luni au fost nu doar tumultoase in Orientul Mijlociu si nordul Africii, ci si confuze pentru pietele energiei regenerabile, atentia fiind din nou indreptata spre securitatea livrarilor de energie si instabilitatea pretului petrolului.
De asemenea, daunele produse la centrala nucleara de la Fukushima de cutremurul si tsunamiul din Japonia maresc totodata interesul pentru sursele de energie regenerabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu