joi, 26 iunie 2014
Reprezentanţi din 195 de ţări discută la Bonn despre încălzirea globală
Reprezentanţi din 195 de ţări se reunesc astăzi la Bonn, Germania, sub egida ONU, pentru a discuta despre noile angajamente pe care guvernele lumii va trebui să le ia în privinţa reducerii efectelor încălzirii globale.
Discuţiile, la care vor asista 40 de miniştri, se vor axa pe viitorul acord climatic post-2020, cât şi pe identificarea mijloacelor optime de reducere a efectelor schimbărilor climatice până în 2020. Discuţiile ce se vor purta la Bonn, timp de 3 zile, constituie un preambul la viitorul acord mondial pe climă, care va fi încheiat în 2015 la Paris.
Este foarte important să luăm măsuri împotriva încălzirii globale în prezent, dar este esenţial să intensificăm aceste acţiuni în următorii 6 ani, până în 2020”, a declarat comisarul european pe schimbări climatice”, Connie Hedegaard, citat de 20minutes.fr.
După eşecul răsunător de la conferinţa pe climă de la Copenhaga, din 2009, cele 195 de ţări negociatoare vor, de această dată, să ajungă la un acord pozitiv în privinţa limitării emisiilor de gaze cu efect de seră, ce ar putea fi aplicat în întreaga lume începând din 2020.
Emisiile de CO2 au atins
concentraţii-record în aprilie
Concentraţiile lunare de dioxid de carbon (CO2) au depăşit, pentru prima oară în istorie, în luna aprilie a.c., 440 ppm (părţi pe milion) în emisfera nordică, potrivit Organizaţiei Mondiale de Meteorologie (OMM). La scară globală, concentraţia de CO2, ca medie anuală, ar fi trebuit să atingă acest prag simbolic în 2015 şi 2016, potrivit OMM.
Ca şi măsurătorile precedente şi aceasta ne reaminteşte că creşterea constantă a gazelor cu efect de seră constituie un factor alarmant pentru încălzirea planetei. Dacă vrem să păstrăm planeta pentru generaţiile viitoare, trebuie să acţionăm de urgenţă pentru a reduce emisiile de CO2 care reţin căldura”, a explicat Michel Jarraud, secretarul general al OMM.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cateva cifre:
RăspundețiȘtergere1) concentrația actuală a dioxidului de carbon (CO2) in atmosfera terestră este de aproximativ 0.0417%
2) țările membre ale UE reprezintă aproximativ 8-10% din emisiile globale de CO2
3) aproximativ 25-30% din consumul total de energie electrică și termică este atribuit gospodăriilor
Sursa aici: https://www.dadgpt.net/2024/01/cum-si-de-ce-sa-fii-sincer-cu-copiii.html
Adica noi, astia europenii de suportam „costurile sociale”, ne sacrificam pentru 0.001251% reducere a nivelului de carbon din atmosfera? Si asta in conditiile in care 90% din poluatori (sua, china, india, america centrala si de sus, tarile arabe etc) rad de noi si-si freaza mainile in sunet de venituri suplimentare, caci pe ei ii doare la bascheti de amprenta de carbon?
Ar fi ideal sa lasam o planeta curata copiilor nostri, insa daca familia europeana sta la masa in frig si saracie pentru un aer mai curat, iar la masa alaturata sta non-europeanu’ si fumeaza de rupe, nu prea inteleg eu cum e cu aerul curat.